Bielefeld'de Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz Vatandaşlarla Buluştu

29.08.2022

TBMM'de 27. Dönem Zonguldak Milletvekili, TBMM 27. Yasama Dönemi Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu, TBMM Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu, Dijital Mecralar Komisyonu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti İçi Eğitim Birimi (PİEB) ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asemblese Türk Grubu Üyesi olan Deniz Yavuzyılmaz; CHP Münster Çevresi e.V. Derneği’nin koordinesinde Almanya'nın Bielefeld şehrinde Pazar günü saat 10:00'la 14:00 arası Bürgerwache Bielefeld binasında Türk vatandaşlarıyla buluştu ve vatandaşları bilgilendirdi, sorularını cevapladı.

CHP Münster Çevresi e.V. Derneği toplantıya katılan vatandaşlara çay, kahve, börek ve kek ikramında bulundu.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın ''Emeklilik, Mavi Kart, Askerlik, Bilgi Transferi, Yurtdışı Seçim Bölgesi, Yaz Sezonunda Pahalı Uçak Biletleri, Sılayolu'' gibi konularda toplantıya katılan yaklaşık 100 vatandaşı bilgilendirdi ve sorularını cevapladı.

Programda açıklama yapan Milletvekili Yavuzyılmaz, yurtdışında birlik ve beraberliğin daha da perçinleşmesi, Türkiye'nin en iyi şekilde temsil edilmesi noktasında gönüllü olarak her bir Türk vatandaşının bu misyonu üstlendiğini görmenin kendilerini onurlandırdığını söyledi. 2023 Türkiye seçimlerinin öneminden bahsetti. Yurtdışında bulunan Türk vatandaşının özlemlerine, duygularına eşlik ettiklerini vurgulayan Yavuzyılmaz, "Yurtdışında ve yurtiçinde herkes bizim gönüldaşımız. Özellikle gurbette, vatanlarından uzak olan Türk vatandaşlarımızın verdikleri mücadeleye, vatan özlemlerine yakinen şahit olduk'' dedi.

Toplantıya bir çok Türk kökenli STK temsilcisinin ve vatandaşın yanısıra Avrupa Zonguldaklılar Derneği, Saadet Partisi Bielefeld e.V. Derneği, Bielefeld Atatürkçü Düşünce Derneği ve Türk Veliler Derneği Federasyonu NRW temsilcileri katıldılar ve gündemle ilgili bir konuşma yaptılar.